rus
Українська
Polski

Что нужно знать о жирах, чтобы быть здоровым

Светлана ФусСветлана Фус

Что нужно знать о жирах, чтобы быть здоровым
Что нужно знать о жирах, чтобы быть здоровым

БЛОГ

ИСТОЧНИК

Оболочка каждой клетки в нашем организме состоит из липидов. Она защищает все структуры жизнеобеспечения, которые находятся внутри клетки от воздействия вредных веществ. Если мембраны клеток функционируют плохо, в наши клетки с трудом поступают минералы и витамины, даже если мы их употребляем дополнительно в виде препаратов, плохо выводятся продукты жизнедеятельности.

Далее текст на языке оригинала

Тому любителі дієт з обмеженням жиру, які приймають "жироспалювальні" препарати повинні знати, що таким чином вони не дають своїм клітинам нормально функціонувати, тримають їх на вітамінно-мінеральному голоді. А якщо і досягнуть бажаного результату, то зі шкодою для здоров’я

Жири підтримують ще й здоров’я шкіри, очей та інших тканин, бо входять до складу мембран

В організмі чоловіків і жінок статеві гормони синтезуються з холестерину. Якщо жирів в харчуванні не вистачає, порушується синтез тестостерону у чоловіків і естрогенів у жінок. Важливо, щоб жири були якісні і знати, скільки їх необхідно кожній конкретній людині, з урахуванням її фізичних параметрів, роду діяльності, фізичного навантаження.

В здоровому раціоні адекватна кількість жирів має становити 30% від денної калорійності.

Рівень загального жиру, який можна споживати на день людині, яка дотримується харчування в 2000 калорій - складе 70 г. Звичайно, це число може варіюватися від людини до людини. Наприклад, експерти з FDA (Управління з продовольства і медикаментів США) кажуть, що людині, яка споживає тільки 1500 калорій на день, може знадобитися максимум 50-55 г загального жиру на день. В іншому випадку велика чи менша цифри жирів в харчуванні приведуть до порушення обміну речовин, спровокують збільшення жирових запасів в організмі і можуть викликати о проблеми зі здоров’ям.