rus
Українська

Что взять с собой на пикник, чтобы было вкусно, здорово и безопасно

Светлана ФусСветлана Фус

Что взять с собой на пикник, чтобы было вкусно, здорово и безопасно
Что взять с собой на пикник, чтобы было вкусно, здорово и безопасно

Открываем сезон пикников! У многих из худеющих возникает вопрос: что делать? Вы ведь не будете сидеть с бутылкой минералки и ограничивать себя листьями салата, когда вокруг все так вкусно пахнет и выглядит?

К тому же на природе аппетит существенно повышается, и любая еда кажется вкуснее! Но загородный рацион тяжелее, калорийнее домашнего. Многие из нас могут признаться, что съедают слишком много, когда обедают на свежем воздухе.

Далее текст на языке оригинала

Давайте розберемось, що взяти з собою, щоб було смачно, здорово і безпечно, а що не купувати на пікнік.

Беремо:

- Будь-яке м'ясо, птицю, рибу, морепродукти. Тільки пам'ятаємо, що 100 г шашлику зі свинини, в залежності від жирності - 150-350 ккал, а з курятини - 105-130 ккал. На шашлик купуйте тільки свіже нежирне м'ясо і маринуйте його (ідеальний варіант на свіжих травах) самостійно!

- Овочі. Все, що подобається. І в тому вигляді, в якому любите - і свіжі і гриль. Овочевий шашлик з грибами це 26-40 ккал.

- Хліб. Звичайно, цілісно зерновий краще. Але, як правило, беруть лаваш. 100 г лаваша - від 250 ккал. Якщо в нього загорнути сир з овочами і нагріти на вугіллі, буде дуже смачно. Але 100 г сиру - 350 ккал. Тому більше зелені і менше сиру. Та й лаваша 100 г на таке блюдо - забагато. Тому робимо меншу порцію.

- Картопля печена - смакота! 100 г - близько 100 ккал, якщо без жиру. І менше ніж лаваш по калорійності.

- Вода. 100 мл - 0 ккал! Воду обов'язково! Саме питну воду.

Звичайно, можна і далі продовжувати список. Але вже цього буде достатньо, щоб не відчувати себе обділеним на пікніку.

Що не беремо?

Список вам відомий, але тим не менше нагадаю:

Чіпси, солодкі газовані напої, фруктові соки з пакету, солоні горішки, салати з майонезом, здобну випічку і так далі.

А що зі спиртним? Це питання задається часто. Вирішувати вам. Я тільки проінформую: 100 мл сухого вина 70-80 ккал, пива - 30 - 50 ккал. Міцні напої - не брати. І хочу попередити - алкоголь гепато- і нейротоксична отрута. Тому тут важлива не тільки калорійність.

На природу ми, як правило, виїжджаємо майже на весь день і звичайно, що підходів до столу може бути кілька. Я рекомендую в їжі робити тайм-аут, години на 2-3. В цей час більше рухатися, пройтися... Ви самі знаєте, що любите більше.

Приємного і смачного сезону пікніків!

Источник:Facebook