rus
Українська
English

Уникально полезное зимнее блюдо, продукты для которого есть дома всегда

Светлана ФусСветлана Фус

Уникально полезное зимнее блюдо, продукты для которого есть дома всегда
Уникально полезное зимнее блюдо, продукты для которого есть дома всегда

Если у вас нет идей, что добавить из овощей на обед – вспомните о квашеной капусте и включите морковь и лук, например. Будет простой, полезный и вкусный салат.

Квашеная капуста является невероятно полезной пищей. Из-за своих положительных качеств, квашеную капусту можно считать нашим "суперфудом". Хотя это и звучит необычно, потому что этот термин чаще касается дорогих и экзотических продуктов.

Далее текст на языке оригинала

Дійсно, продукт багатий корисними фітохімічними речовинами, які сприятливо впливають на здоров'я, добре самопочуття та відіграють важливу роль в боротьбі з хворобами.

Чим вона унікальна?

Зберігає всі корисні властивості сирої капусти, так як не проходить термічну обробку.

Всі вітаміни і мікроелементи овоча зберігаються завдяки молочній кислоті, що виділяється бактеріями в процесі бродіння капусти. Вона ніби консервує їх.

В 300 грамах квашеної капусти ми маємо добову норму вітаміну С, що важливо для підтримання імунітету.

Всього 1 столова ложка квашеної капусти дає добову норму вітаміну К, який необхідний для нормального згортання крові.

Вітаміну P в квашеній капусті міститься в кілька разів більше, ніж у свіжому овочі.

Молочна кислота і клітковина цього "суперфуду" покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишечнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це також важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи. Капусту можна вживати хворим на цукровий діабет (якщо при заквасці не використовувався цукор) і вагітним, особливо в період токсикозу.

Слід пам'ятати – квашена капуста не рекомендується при метеоризмі (вона збільшує газоутворення). А підвищена кислотність шлунка, загострення гастриту, виразкової хвороби шлунка, панкреатиту, хвороби нирок —протипоказання до введення цього продукту в раціон харчування.

Заправляйте салат з квашеної капусти рослинним маслом, але тільки пам'ятайте - вся добова норма його близько 30 г а також, що в 10 мл масла 90 калорій.

Джерело.